Administrare Judiciara

Cadrul legal: Legea 85/2006 privind procedura insolventei, Regulamentul CE nr.1346/2000.
 
Administrare JuridicaAtributiile administratorului judiciar se regasesc in Sectiunea a 5-a (art. 20) din Legea 85/2006, acesta fiind organul procedural definit de art. 3 pct. 27 din lege, care gestioneaza procedura in perioada de observatie, respectiv in procedura de reorganizare.

In perioada de observatie din cadrul procedurii de insolventa administrarea societatii apartine organelor de conducere statutare, proprii societatii, in situatia in care acestora nu le-a fost ridicat drept de administrare de catre judecatorul-sindic, sens in care atributiile administratorului judiciar se rezuma la supravegherea activitatii debitoarei si a organelor sale de conducere.

In situatia in care instanta dispune in mod expres ridicarea dreptului de administrare a organelor statutare, dreptul de administrare apartine in totalitate administratorului judiciar, care gestioneaza intreaga activitate a debitoarei, asigura conditiile optime pentru desfasurarea acesteia si pentru conservarea patrimoniului, asigurand in paralel reprezentarea debitoarei in litigiile existente pe rolul instantelor.

O problema pe care societatile in insolventa o intampina este mentinerea contractelor cu furnizorii de servicii, de materie prima, respectiv de produse care asigura conditiile logistice si stocurile necesare desfasurarii procesului economic in care acestea sunt antrenate.

Pentru intampinarea unui blocaj al relatiilor cu tertii contractanti administratorul judiciar dispune de o suita de parghii legale menite sa asigure climatul optim derularii relatiilor comerciale si echitatea prestatiilor in care societatea insolventa este angajata.

Ca si in faliment, activitatea administratorului judiciar este controlata, sub aspectul oportunitatii de catre adunarea creditorilor, iar sub aspectul legalitatii de catre judecatorul-sindic.

Perioada de observatie, determinanta pentru evolutia ulterioara a procedurii, catre faliment sau catre reorganizare, presupune pe langa administrarea si organizarea activitatii debitoarei, o foarte buna capacitate de analiza, prin care putem stabili sansele reale de reorganizare a activitatii, prin stricta aplicare a rigorilor unui plan de reorganizare sau oportunitatea declansarii procedurii de faliment.

Istoria procedurilor administrate pana in prezent ne califica si ne recomanda in ceea ce priveste relatia cu partenerii de afaceri ai societatilor in insolventa, organizarea si conducerea activitatii economice a debitoarelor, analiza si previzionarea perspectivelor de redresare a activitatilor, respectiv elaborarea si implementarea in cadrul unui plan de reorganizare a masurilor concrete care sa asigure satisfactia creditorilor si reactivarea societatii insolvente intr-un mediu optim.

CONTACT RAPID

Email:
Subiect:
Mesaj:
Calculati : 2 + 8 = ?

Contact - Filiala Bucuresti

Vizualizare harta marita

SIERRA QUADRANT FILIALA BUCURESTI S.P.R.L

RFO II 0393, C.U.I : 25852407

ADRESA:str.Traian, nr.2, Bl.F1, Sc.3, Ap.1,2,3 Bucuresti

TEL: 021.324.12.21

FAX: 021.324.12.22

E-MAILoffice.bucuresti@sierraquadrant.ro

WEBwww.sierraquadrant.ro

Contact - Filiala Bacau

Vizualizare harta marita

SIERRA QUADRANT S.P.R.L

RFO II 0148, C.U.I : 13481690

ADRESA:str.Alexandru cel Bun, nr.11A, Bacau

TEL: 0234.51.06.76, 0372.742.890

FAX: 0234.51.06.24

E-MAIL: office.sprl@sierraquadrant.ro

WEBwww.sierraquadrant.ro