Mergi la conţinutul principal
x
studenti

19.774 de studenţi au înfiinţat firme în România

Numărul firmelor înfiinţate de studenţi era, la finele lunii aprilie, de 19.774, iar dintre acestea funcţionau doar 10.251, restul fiind radiate, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Cele mai multe firme care au beneficiat de prevederile HG nr. 166/2003 - facilităţi oferite studenţilor - erau în funcţiune în aprilie 2018 în Cluj, respectiv 957. Pe locul al doilea se află Bucureştiul, cu 863, iar pe al treilea Maramureş, cu 489 firme.

Datele Registrului Comerţului mai arată că numărul firmelor înfiinţate de studenţi şi care funcţionau a scăzut faţă de ianuarie 2015 cu circ 6%.

Potrivit prevederilor HG nr. 166/2003, studenţii care doresc să înfiinţeze o afacere proprie beneficiază de scutiri de la plata taxelor şi tarifelor, precum tariful pentru serviciile de asistenţă prestate de oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale, la înregistrarea constituirii profesioniştilor, taxele şi tarifele pentru operaţiunile de înmatriculare efectuate la oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale, taxele şi tarifele pentru autorizarea funcţionării solicitate profesioniştilor, solicitate la constituire şi altele