Mergi la conţinutul principal
x
anaf

ANAF pregătește decizii de impunere pentru ultimii cinci ani

ANAF va finaliza, până la finele lunii noiembrie, situaţia contribuabililor care au sume de plată către ANAF, care nu a trimis la timp decizii de impunere în ultimii cinci ani.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, afirmă că din noiembrie vor fi comunicate sumele de plată, iar oamenii vor avea timp să achite până în martie 2019, având o reducere de 10%.

Teodorovici anunţă şi că, de la 1 ianuarie, nu se vor mai trimite notificări scrise privind sumele datorate, aceste date urmând să fie disponibile în sistemul electronic.

,,Deci practic noi în octombrie la final avem finalizată această situaţie, vom şti exact câţi anume... în noiembrie se comunică, notificarea pe hârtie pleacă doar la aceia care nu sunt înregistraţi în spaţiul virtual, în sistemul electronic, la ceilalţi pleacă hârtia pentru că asta este, până la 1 ianuarie 2019. Dar oamenii nu vor avea acel terme fix de 60 de zile să plătească. Nu, vom spune: martie 2019, aveţi de plată ce v-am spus că aveţi de plătit, ca să arătăm că statul a greşit şi trebuie să plătească statul când greşeste. În martie 2019, aceşti români vor avea o reducere de 10%. Oamenii vor fi sprijiniţi în a face plata cu această bonificaţie", a declarat Teodorovici.