Mergi la conţinutul principal
x
Fondul Național

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, profit în creștere

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a înregistrat în primul semestru un profit net de 47,5 milioane lei, în creştere cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atingând un maxim al ultimilor cinci ani.

Potrivit unui comunicat al FNGCIMM, performanța fost generată de dinamica acordării de garanţii pentru creditarea sectorului

antreprenorial: în primul semestru din anul 2018 au fost acordate 4.435 de garanţii, de peste 4 ori mai multe faţă primul semestru al anului 2017.

Numărul total de garanţii emise în cursul primului semestru al anului 2018 a fost de 21.520 garanţii, însumând o valoare totală de 3,03 miliarde lei, în creştere cu 9% comparativ cu aceeaşi perioada a anului precedent.

Volumul garanţiilor acordate beneficiarilor din administraţia locală ce implementează proiecte de sprijinire a sectorului agricol, de infrastructură rutieră, socială şi educaţională în zona rurală a crescut cu 15% faţă de primul semestrul al anului 2017, atingând valoarea de 580,6 milioane lei, se mai precizeză în comunicat.