Mergi la conţinutul principal
x
Analiza Sierra

Guvernul a simplificat procedura de acordare a şomajului tehnic

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat, vineri, că a fost simplificată procedura acordării şomajului tehnic, după ce la la Guvern şi Ministerul Muncii s-au primit zeci de mii de mesaje de la angajatori şi angajaţi. Potrivit ministrului, se depun mai puţine hârtii, iar perioada după care se fac primele plăţi a fost redusă de la 30 de zile la 15 zile.

”Am simplificat procedura de acces la aceste fonduri”, a anunat, vineri, Violeta Alexandru, referindu-se la şomajul tehnic.

Potrivit ministrului, pot beneficia de aceste fonduri companiile a căror activitate este afectată, pe baza unei cereri, însoţită de o declaraţie şi lista angajaţilor. Documentele se depun la AJOFM-uri, inclusiv online.

De asemenea, s-a redus perioada până la virarea banilor. ”În maxim 15 zile – 30 de zile prevederea iniţială – agenţiile judeţene vor efectua plăţile pentru firme”, a mai spus Violeta Alexandru.

Potrivit acesteia, angajatorii nu trebuie să avanseze de la ei plăţile pentru şomajul tehnic, acestea urmând a fi făcute de la AJOFM.

La maxim 3 zile de la primirea banilor de la AJOFM, angajatorul trebuie să-i vireze angajaţilor. 

VÂNZĂRI ȘI LICITAȚII