Mergi la conţinutul principal
x
riscuri

4 pasi simpli in prevenirea riscului comercial

Riscul comercial este o amenințare perena pentru companiile din Romania, atat mari cat si mici. In plus, pe langa posibilele daune imense, cheltuieli si distragerile implicate de riscul comercial, teama de expunere poate inhiba procesul de luare a deciziilor și poate duce la pierderea unor oportunitati de afaceri semnificative, afirmă experții de la Sierra Quadrant.

Sierra Quadrant este intotdeauna aproape de partenerii sai si de aceea va propunem patru pasi simpli, dar eficienti, pentru minimalizarea si chiar prevenirea riscului de credit si a fraudei.

Managementul de risc patrunde cu amploare in mediul business romanesc si atrage atentia asupra unor actiuni vitale pentru sustenabilitatea unei afaceri: identificarea, clasificarea si prevenirea oricarui risc implicat de sectorul de activitate.

Asfel, dumneavoastra va veti mentine afacerea in proces de dezvoltare departe efectele negative ale relatiilor comerciale de pe piata romaneasca si va veti putea orienta timpul si atentia in directia dezvoltarii si eficientizari strategiei dumneavoastra de afaceri in timp ce businessul dumneavoastra se bucura de o evolutie stabila, controlata si cu un trending ascendent al cotei de piata.

Iata cei mai importanti pasi pentru prevenirea riscului comercial:

Cunoaste-ti inamicul!

Cu siguranta, “inamicul” poate parea o afirmatie exagerata atunci este vorba despre un vechi client sau un potential partener de afaceri, insa asa cum experienta multor afaceristi romani poate confirma, o decizie neinformata poate duce la consecinte dezastruoase pentru intregul business. De aceea, va recomandam sa faceti o verificare amanuntita inainte de fiecare colaborare. Acesta este momentul in care istoricul companiei in cauza devine un instrument cheie in evaluarea riscurilor, la fel cum stabilitatea economica si cifra de afaceri a companiei respective va sunt de folos. Este esential sa cunoasteti trecutul celor cu care intentionati sa colaborati si de aceea este necesar sa investigati relationarile la nivel de companie si actionariat, dar si implicarea in dosare deschise in instanta. Semnalul de alarma va fi dat atunci cand compania are datorii semnificative la bugetele de stat si de asemenea in cazul in care este deschisa procedura de insolventa pe numele sau.

Fii prevazator!

Din nefericire nu putem ghici ce ne aduce ziua de maine, insa putem lua masuri eficiente in scopul minimalizarii riscurilor si putem depista problemele din stadiul incipient. Astfel puteti monitoriza activitatile companiilor vizate si puteti fi alertati de indata ce s-a produs o modificare importanta la nivel de companie, administratie sau actionariat.

Ia decizii informate!

Au existat numeroase situatii in care aparentele inselatoare si hotararile pripite au condus pana si cei mai de seama lideri in fata esecului iminent. Sierra Quadrant detine toate resursele necesare pentru a acorda suportul informational adecvat pentru strategia dumneavoastra de business si pentru a va fi alaturi in scopul prevenirii riscului comercial.

Adapteaza-te, progreseaza si desavarseste-ti afacerea!

Intotdeauna este loc de mai bine. De aceea, nu trece cu vederea riscurile si schimbarea chiar daca ai fost ferit de ele pana acum. Pentru a-ti asigura o evolutie stabila in mediul de afaceri în timp ce compania ta se afla intr-un continuu proces de dezvoltare și in timp ce piata este in permanenta schimbare, vei avea nevoie de insight-uri noi, de o viziune proaspata si clara si, nu in ultimul rand, de suport specializat in domeniul financiar.