Mergi la conţinutul principal
x
finantare

8400 de firme, finanțate prin programul Start-up Nation

Peste 8.400 de firme au semnate acorduri de finanţare prin programul Start-up Nation, beneficiarii fiind aşteptaţi cu documentele pentru decontare. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri Comerţ şi Antreprenoriat, Paula Pîrvănescu.

"Suntem în situaţia de verificare a planurilor de afaceri depuse anul trecut, volumul de dosare este foarte mare, chiar vom dubla în perioada următoare numărul de personal, avem 8.430 de proiecte de Start-up, semnate pe acorduri de finanţare, avem bani pentru toate şi aşteptăm beneficiarii cu documentele la decont", a spus Paula Pîrvănescu.

Pîrvănescu s-a aflat marţi la Giurgiu pentru prezentarea proiectului #Antreprenorium. La eveniment a participat şi preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Florin Jianu.

Proiectul #Antreprenorium este finanţat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, apelul România Start-up Plus şi are drept obiectiv încurajarea antreprenoriatului şi a ocupării pe cont propriu prin susţinerea înfiinţării de întreprinderi cu profil nonagricol în zona urbană din regiunea Sud a României. Implementarea proiectului va conduce la susţinerea a 55 de firme nou înfiinţate şi la crearea a cel puţin 110 de locuri de muncă