Mergi la conţinutul principal
x
berd

BERD, o nouă strategie în agribusiness

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a lansat noua strategie în sectorul agribusiness pentru perioada 2019 – 2023. Potrivit băncii, noua strategie BERD în domeniul agribusiness recunoaşte diversitatea economiilor în care banca investeşte şi răspunde la modificarea mediului prin adoptarea unei abordări responsabile, sustenabile şi inovative

Noua strategie recunoaşte necesitatea găsirii unui echilibru între cererea pentru produse agricole şi impactul procesului de producţie asupra mediului. Strategia va fi implementată pe baza unei abordări adaptate de-a lungul lanţului de producţie pentru a creşte în mod eficient producţia alimentar, reducând în acelaşi timp impactul sectorului agribusiness asupra mediului.

Potrivit băncii, creşterea populaţiei şi modificarea dietei ar urma să conducă la o creştere cu 50% a cererii de alimente până în 2050, ceea ce va avea un impact clar asupra resurselor naturale şi mediului.

"BERD este cel mai mare furnizor de finanţare pentru sectorul agribusiness în regiunile în care operează. Alimentaţia joacă un rol fundamental în viaţa noastră, iar o abordare inovativă este necesară pentru un viitor sustenabil în acest sector", a declarat directorul BERD pentru Agribusiness, Natalya Zhukova.

În economiile în care investeşte, BERD este cea mai activă instituţie multilaterală în sectorul agribusiness. Între 2010 şi 2017, BERD a investit 6,7 miliarde euro în 447 de proiecte din sectorul agribusiness, ceea ce reprezintă 8% din investiţiile cumulate ale BERD în această perioadă.