Mergi la conţinutul principal
x
analiza sierra

Dezinformările Primăriei București nu plătesc facturile de gaze, iar riscul ca alimentarea cu apă caldă a Capitalei să fie oprită rămâne valabil

În urma comunicatului emis de compania noastră în 20.03 a.c., prin care avertizam cu privire la riscul real și iminent ca alimentarea Capitalei cu apă caldă să fie oprită, ca rezultat direct al neplății subvenției pentru luna ianuarie de către Primăria Municipiului București (PMB), doamna primar Gabriela Firea a transmis public asigurări că livrarea agentului termic nu este în pericol întrucât "RADET are absolut toate facturile de la ELCEN în termen".

Pentru o corectă informare a opiniei publice, a mass-media și a celorlalte autorități, subliniem faptul că facturile emise către RADET și subvenția plătită de PMB reprezintă două surse distincte de venituri pentru ELCEN.

Referințele PMB la facturile emise către RADET, în condițiile în care ELCEN solicită plata subvenției PMB pentru luna ianuarie (care trebuia plătită în luna februarie), reprezintă o nouă abordare de tip politicianist, menită să inducă în eroare cetățenii Capitalei.

Reamintim faptul că, în lipsa acestor fonduri, ELCEN nu își poate achita obligațiile de plată restante către ROMGAZ (furnizorul de gaze naturale), situație în care ROMGAZ poate sista livrarea materiei prime către ELCEN. Acest fapt conduce automat la oprirea tuturor instalațiilor utilizate de ELCEN pentru producerea energiei termice, distribuită ulterior de RADET către utilizatorii finali (cetățeni, școli, gradinițe, agenți economici).

"ELCEN nu poate plăti gazele livrate de ROMGAZ cu asigurările oferite populației de PMB că totul va fi bine. Și nici nu poate obliga ROMGAZ să livreze materia primă, oferind la schimb promisiuni. Dezinformarea prin omisiune poate reprezenta un standard al vieții politice, dar nicidecum o practică pe care compania noastră o poate accepta, mai ales atunci când la mijloc se află cetățenii Capitalei.", a declarat Ovidiu Neacșu, partener fondator SIERRA QUADRANT.