Mergi la conţinutul principal
x
tva

Ministrul de Finanțe dă asigurări: TVA nu va crește la 20%

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, afirmă că TVA nu va creşte, menţionând că Guvernul a spus clar de la început că nu vor creşte numărul şi cuantumul taxelor. Dimpotrivă, ministrul afirmă că TVA trebuie să scadă la 18% Teodorovici a respins speculațiile apărute în presă privind o majorare iminentă a TVA-ului, afirmând că nu a luat niciodată măsuri care să împovăreze contribuabilul. "Nu am făcut şi nu voi face acest lucru cât sunt într-o poziţie publică", spune el, precizând că TVA trebuie să scadă la 18%.

"Guvernul a spus foarte clar de la început că aşa ceva nu se va întâmpla, nici numărul de taxe, nici cuantumul acestora, nici taxe şi impozite, nu vor creşte", a mai spus Teodorovici.

,,Aveţi şi o confirmare că, fiind în poziţia de ministru de Finanţe, eu, ca fel de a fi, nu am făcut în viaţa mea acest lucru, să iau măsuri care să împovăreze fie actorul privat sau persoana fizică din economie. Nu am făcut şi nu voi face acest lucru cât sunt într-o poziţie publică", a declarat Teodorovici la Antena 3