Mergi la conţinutul principal
x
reorganizare judiciara

Patru pași pentru succesul reorganizării judiciare

Reușita procedurii de insolvență deschise pentru această societate presupune acoperirea integrală, sau, dacă nu, cel puțin într-un procent semnificativ, a pasivului acesteia. Experţii de la Sierra Quadrant au intocmit un scurt ghid privind reuşita unui plan de reorganizare.

Potrivit specialiştilor, planul de reorganizare are succes numai dacă îndeplinește câteva condiții de bază:

A obținut aprobarea principalilor creditori bugetari privind reorganizarea, fiind binecunoscut faptul că, în majoritatea cazurilor, aceștia dețin un procent semnificativ din valoarea totală a pasivului societății debitoare;

Este realist, în sensul că, pe baza unor măsuri administrative speciale, societatea demonstrează capacitatea tehnică și economică de a genera suficient profit din activitatea principală;

Poate obține venituri excepționale din vânzarea unor bunuri ale societății (lichidare parțială pe bază de plan) sau din alte resurse permise de lege (aport de capital social, credite bancare, fuziune, etc.)

O procedură de reorganizare nu are succes fără o colaborare eficientă între administratorul judiciar și reprezentanții administratorului special. Lipsa de colaborare, precum și nerespectarea planului de reorganizare poate duce la declanșarea procedurii de faliment.