Mergi la conţinutul principal
x
 • Antreprenor
  Antreprenor în România! Planul din 6 paşi pentru un investitor aflat la început de drum

  Atunci când deschizi o afacere, dincolo de optimismul începutului de drum, trebuie să iei în calcul câteva elemente esenţiale. De la ideea de business, la modul în care o pui în aplicare, fiecare pas este extrem de important dacă vrei ca afacerea ta să fie profitabilă. Antreprenorul Bianca Tudor explică, într-un scurt ghid de business, cinci dintre cele mai importante elemente care contribuie la un business de succes.

 • farmacii
  Studiu: Mai puțin de un sfert din farmacii sunt solvabile și de încredere

  Cu toate că românii cumpără tot mai multe medicamente, mai puțin de un sfert din numărul total de farmacii din ţara noastră sunt solvabile și de încredere, afirmă un studiu financiar prezentat de Strongest Romania.

 • business
  Business-ul, pe înţelesul tuturor. Ce presupune procedura de faliment?

  Procedura de faliment este prea puţin cunoscută de oamenii de afaceri, fiind asociată, în cele mai multe cazuri, în mod greşit, cu un faliment personal al investitorului. Potrivit experţilor de la Sierra Quadrant, o cunoaştere reală a procedurii falimentului ar putea ajuta mulţi dintre oamenii de afaceri să treacă cu bine peste dificultăţile apărute în afaceri.

 • agenți economici
  Dizolvările de agenți economici au crescut cu 60% în acest an

  Anul 2018 a adus cu o creștere semnificativă a numărului firmelor dizolvate. Potrivit datelor de la Oficiul Național al Registrului Comerțului, în primul trimestru din acest an, dizolvările de agenți economici au crescut cu 60,83%, fiind înregistrate 9.793 cazuri, la nivel național.

  Potrivit datelor ONRC, în primele trei luni din 2018 au fost înregistrate 22.772 de radieri de agenți economici, în creștere cu 6,63% față de ianuarie - martie 2017.

 • evaluare
  Sierra Quadrant, selectie oferte in vederea evaluarii bunurilor firmei SC ADA SRL

   

  Sierra Quadrant anunță organizarea unui concurs de selecție pentru servicii de evaluare a bunurilor societății ADA SRL din Brăila, aflată în faliment.

  Sierra Quadrant a devenit lichidator judiciar al bunurilor societății în urma unei decizii a Tribunalului Brăila, luată pe data de 15.03.2018.

  Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, în 2016, compania ADA srl a realizat o cifră de afaceri de 148.164 de lei, raportând pierderi de 38,25 milioane de lei.

 • firme vulnerabile
  Sierra Quadrant: Prototipul firmei vulnerabile la insolvență

  Prototipul firmei vulnerabile la insolvență este cel al unei microîntreprinderi care activează în primul rând în comerț, cel mai des în regiunea București-Ilfov, și care este condusă de un om de afaceri român, cu vârsta medie de aproape 50 de ani, arată un studiu realizat de Sierra Quadrant.

 • crestere economica
  Ministerul Finanțelor: Economia va crește, în anii următori, cu 5,5%

  Economia românească va crește, în următorii ani, în medie cu circa 5,5% anual, uşor peste potenţial, urmând tendinţa de decelerare a ritmului de la 6,1% în 2018 la 5% în 2021. Informațiile apar în Programul de convergenţă 2018-2021, publicat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

  Potrivit documentului, pentru anul 2018 s-a estimat o creştere economică de 6,1% bazată exclusiv pe cererea internă. În cadrul acesteia s-a estimat că investiţiile brute (formarea brută de capital fix) se vor majora cu 7,9%.

 • 2022
  Guda, COFACE: Jumătate din firmele înființate în 2017 vor dispărea până în 2022

  Maxim jumătate din firmele înfiinţate anul trecut vor mai exista în 2022, estimează Iancu Guda, Service Director în cadrul Coface România.

  Potrivit acestuia, ,,în perioada de creştere economică, oportunismul şi efectul de turmă te determină să deschizi, spre exemplu, o cafenea, pentru că toată lumea consumă, se plimbă prin mall-uri. Dar, asta nu este o afacere, ci este bişniţă’’.

 • pierderi
  Firmele insolvente au provocat pierderi de 9,6 miliarde de lei în 2017

  Valoarea pierderilor provocate în 2017 de către firmele insolvente s-a cifrat la 9,6 miliarde lei, în creștere cu 13% față de nivelul de 8,5 miliarde lei înregistrat cu un an în urmă, arată datele de la ONRC.

  Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), cele mai multe firme şi PFA-uri au intrat în insolvenţă în Bucureşti - 445 (în creştere cu 18,66%), urmat de judeţul Bihor, cu 148 (29,82%), şi de Iaşi, cu 144 (+29,73%).

 • furnizori
  7 din 10 companii insolvente și-au plătit furnizorii mai târziu decât durata medie de colectare

  7 din 10 companii insolvente și-au plătit furnizorii mai târziu decât durata medie de colectare a creanțelor și de vânzare a stocurilor, afirmă Iancu Guda, de la Coface, într-un material publicat pe blogul personal iancuguda.ro

  Potrivit expertului, motivul este că 60% au achiziționat active corporale (de exemplu, terenuri, mașini, utilaje), 30% au achitat parțial datoriile la bănci (pentru a reduce costul cu  dobânzile

 • evaluare
  Sierra Quadrant caută evaluator pentru un spațiu comercial și un teren din Galați

   

  SIERRA QUADRANT S.P.R.L. anunță un concurs de oferte pentru evaluarea unor bunuri aparținând societății S.C. PROMOTERM S.R.L. din Brăila. Este vorba de un imobil cu destinația de spațiu comercial și un teren din Galați.

  Potrivit unui anunț al lichidatorului judiciar, evaluatorii autorizati membri A.N.E.V.A.R. pot depune ofertele până pe data de 31 mai 2018, la sediul SIERRA QUADRANT S.P.R.L. din Brăila.

 • piata de fuziuni
  Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România, în scădere semnificativă

  Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România a scăzut semnificativ, în primul trimestru din 2018 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, anunţă  Deloitte România. Potrivit datelor companiei, piaţa a ajuns la 258 milioane euro, de la 401 milioane euro în primele trei luni de anul trecut

 • insolventa
  Numărul firmelor în insolvenţă, în creştere semnificativă

  Numărul firmelor şi persoanelor fizice autorizate intrate în insolvenţă a crescut în primul trimestru cu 19,31%, comparativ cu perioada similară din 2017, la 2.305, arată datele de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

  Potrivit datelor ONRC, în perioada ianuarie-martie 2018, un număr de

  5.725 firme şi-au suspendat activitatea, în creştere cu 42,98% faţă de perioada similară din anul precedent, iar 9.793 au fost dizolvate, număr în creştere cu 60,83%.

 • perioada medie
  Why do companies become insolvent? Romanian businessmen have poor risk management skills

  Romania has among the longest and most difficult company insolvency processes in the European Union, mainly because a lot of investors have serious issues in understanding risk mitigation strategies, said Sierra Quadrant experts, in an insolvency related market study conducted in collaboration with KeysFin.

 • perioada medie
  De ce ajung firmele în insolvență? Oamenii de afaceri români, codași la capitolul strategie de risc în afaceri

  România se află în rândul țărilor din Uniunea Europeană cu cea mai lungă și dificilă perioadă de insolvență, pentru firme, iar unul dintre motivele principale este legat de faptul că mulți investitori au lacune serioase în domeniul strategiilor de prevenire a riscului, afirmă experții de la Sierra Quadrant, într-un studiu privind piața insolvenței, realizat în colaborare cu KeysFin.

 • legea insolventei
  Legea insolvenţei ar putea fi modificată

  Parlamentarii vor să modifice Legea insolvenţei, astfel încât firmele să nu mai poată prelungi ani de zile acest proces. Anunţul a fost făcut de senatorul PSD Adrian Ţuţuianu.

 • ing
  ING Bank: România este atractivă, în principal, prin costul redus cu forța de muncă

  România este atractivă, în principal, prin costul redus cu forța de muncă, în timp ce infrastructura slabă, disparitățile regionale și legislația fiscală volatilă reprezintă minusuri. Este opinia analiştilor de la ING Bank, prezentată într-un amplu raport privind perspectivele investiţionale din Uniunea Europeană.

 • crestere
  România, în topul ţărilor care au firmele cu cea mai rapidă creştere

  Statele cu cele mai puternic ritm de creștere al numărului de firme cu creştere rapidă din Uniunea Europeană sunt Cipru (104%) și România (34%), arată datele Oficiului European de Statistică, Eurostat.

 • insolvente
  Insolvenţele din România, nivel record faţă de media din Europa Centrală şi de Est

  Insolvenţele din România rămân la un nivel de două ori mai mare faţă de media din Europa Centrală şi de Est (ECE), arată datele statistice publicate pe site-ul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

  1492 de firme au intrat în insolvenţă în primele două luni din 2018, în creştere cu 28,07% faţă de perioada similară din anul trecut, arată datele furnizate de experţii de la Sierra Quadrant. Cele mai multe firme în insolvenţă s-au înregistrat în Bucureşti (280), Bihor (104), Iaşi

 • datorii comerciale
  64% dintre firmele româneşti înregistrează datorii comerciale

   Valoarea datoriilor comerciale înregistrate de companiile româneşti a depăşit, în 2016, nivelul de 306,6 miliarde de lei, sumă cu aproape 100 de miliarde de lei mai mare decât în 2009 (213,3 mld.lei)

  Asta arată un studiu realizat de Keysfin ce a luat în calcul firmele înregistrate în BPI (Buletinul Procedurilor de Insolvenţă) deţinute de acţionari care au avut minim 2 companii în această situaţie între 2008-2017.