Mergi la conţinutul principal
x
 • elcen
  Creditorii ELCEN dau undă verde pentru înființarea sistemului de alimentare cu energie termică al Capitalei – SACET

  Adunarea creditorilor Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) a aprobat la 24.09.2018, în unanimitate, planul de reorganizare al celui mai mare producător de energie termică al Capitalei, vital pentru soarta întregului sistem de  încălzire centralizată din Bucureşti. După data de 22.10.2018, data la care judecatorul sindic a confirmat planul de reorganizare, ELCEN a început reorganizarea activității.

 • elcen
  SIERRA QUADRANT ADMINISTRATORUL JUDICIAR AL ELECTROCENTRALE BUCURESTI S.A

  Sierra Quadrant, în calitatea sa de administrator judiciar al ELCEN, publica pe site-ul propriu, www.sierraquadrant.ro, informatii si documente procedurale.

  Detalii la categoria "INFO DOSARE"

   

 • capitalizare
  Capitalizarea insuficientă, unul dintre motivele pentru care multe firme eșuează

  Într-o economie în care peste 80% dintre firme sunt din zona microîntreprinderilor, să faci afaceri sustenabile reprezintă o adevărată provocare, spun experții de la Sierra Quadrant, într-o analiză privind situația din economie.

  Potrivit acestora, capitalizarea insuficientă este unul dintre motivele pentru care cele mai multe companii eșuează.

 • investitii
  Investiţiile nete realizate în economie au scăzut , în al treilea trimestru

  Investiţiile nete realizate în economie au scăzut , în al treilea trimestru, cu 1,5% faţă de acelaşi trimestru al anului trecut, până la 21,06 miliarde lei (4,53 miliarde euro), arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS). Pe ansamblul primelor nouă luni din 2018, investițiile nete în economie marchează un plus de 2,7 procente.

 • ins
  INS: Câştigul salarial mediu net a crescut cu 13,7% în octombrie

  Câştigul salarial mediu net a crescut cu 13,7% în octombrie faţă de aceeaşi lună a anului trecut, la 2.720 lei, anunță Institutul Naţional de Statistică (INS).

  Potrivit datelor INS, creşterea reală, în raport cu evoluţia preţurilor de consum, a fost de 32 lei față de luna precedentă.

 • studiu
  Studiu: Între 65% şi 80% din veniturile lunare ale românilor sunt cheltuite pentru sărbătorile de iarnă

  Între 65% şi 80% din veniturile lunare ale românilor sunt cheltuite pentru sărbătorile de iarnă, arată un studiu realizat de Program Banometru, gestionat de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.

 • romania
  România ar putea adopta moneda euro în 2024-2026

  România ar putea adopta moneda euro în 2024-2026. Cel puțin așa arată un "obiectiv realist" pentru trecerea la euro, potrivit unui raport al Comisiei naţionale pentru pregătirea adoptării monedei euro.

 • asf
  ASF: Cinci companii de asigurări controlează aproape 58% din piaţă

  Piaţa asigurărilor din România este caracterizată de un grad mediu spre ridicat de concentrare, în contextul în care cinci companii controlează aproape 58% din piaţă, iar liderul pieţei a devenit City Insurance, cu o cotă de 13,72%, arată datele publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

 • analiza
  Analiză Sierra Quadrant. Peste 100.000 de investitori și-au închis business-urile sau se află în dificultateîn 2018

  Chiar dacă economia crește cu cea mai ridicată rată din Uniunea Europeană, business-ul pare că se adâncește în probleme. Peste 100.000 de firme și-au închis porțile sau au intrat în insolvență în primele 10 luni din acest an, cu peste 5000 mai multe decât în perioada similară din anul trecut. Resursele financiare insuficiente, investițiile greșite și lipsa unei strategii de risc fundamentată pe realităţile din economie sunt principalele motive ale eșecului în afaceri, arată o analiză Sierra Quadrant, unul dintre principalii jucători din piața insolvenței.

 • isarescu
  Isărescu: Ieftinirea petrolului, impact în inflație

  Scăderea preţului petrolului se va vedea în rata inflaţiei din perioada următoare, în sensul diminuării prețurilor, afirmă guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

  Prezent la conferinţa "Inflaţia în ultimii zece ani", Isărescu a declarat că este posibil ca peste o săptămână să fie anunţată o inflaţie de 3,5%.

 • bnr
  BNR anunță rezerve valuatare de 32,5 miliarde de euro

  Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României (BNR) au crescut luna trecută cu 0,5% față de octombrie, la 32,531 miliarde de euro.

  Potrivit unui comunicat BNR, în cursul lunii au avut loc intrări de 931 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice şi altele.

 • ue
  BEI: Activitatea de investiţii din România rămâne una dintre cele mai scăzute din UE

  Activitatea de investiţii din România rămâne una dintre cele mai scăzute din Uniunea Europeană, potrivit Sondajului anual privind investiţiile Băncii Europene de Investiţii (BEI).

  Datele Sondajului prezentat marţi la Banca Naţională a României de Debora Revoltella, directorul Departamentului Afaceri economice al BEI, arată că numai 68% dintre firme au investit în ultimul exerciţiu financiar, comparativ cu 87% la nivelul UE.

 • afaceri
  Afacerile din comerț, avans de 5,4% la 10 luni

  Afacerile din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, au crescut cu 5,4% în primele zece luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, anunță INS.

  Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, avansul s-a datorat creșterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,4%), vânzărilor de produse nealimentare (+6%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,9%).

 • angajari
  Firmele care angajează şomeri sau tineri absolvenţi vor primi bani de la stat

  Firmele care angajează şomeri sau tineri absolvenţi vor primi o subvenţie de 2.250 lei pe lună pentru fiecare persoană, timp de 12 luni.

  Potrivit unui comunicat al Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov, este vorba despre angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri peste 45 ani sau părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată sau tineri NEETs.

 • finante
  Finanțele au lansat o nouă emisiune de titluri de stat pentru populație. O investiție optimă și sigură

  Ministerul Finanţelor Publice a lansat o emisiune aniversară de titluri de stat către populaţie, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Titlurile vor putea fi achiziţionat până la 14 decembrie

 • raport
  Raport european: Un sfert dintre români se împrumută pentru a-şi plăti facturile curente

  Un sfert dintre români se împrumută pentru a-şi plăti facturile curente, arată rezultatele Raportului European al Plăţilor Consumatorilor. Potrivit datelor studiului, 26% dintre respondenţi au afirmat că, în ultimele 6 luni, au apelat la împrumuturi pentru a-şi plăti facturile. Sursele împrumuturilor au fost prietenii (42%), familia (37%) sau banca (30%).

  Raportul arată că 35% dintre cei care se împrumută pentru plata facturilor au în întreţinere cel puţin un copil sub 18 ani.

 • euro
  Isărescu, avertisment privind riscurile forțării aderării la euro

  România a avut una din cele mai rapide rate de creştere a puterii de cumpărare, dar între diferitele regiuni ale ţării decalajele sunt foarte mari, afirmă guvernatorul BNR. Mugur Isărescu afirmă că  este necesară o convergență durabilă înainte să aderăm la euro, în condițiile în care dobânzile şi inflaţia pe termen lung nu se mai încadrează în standardele prevăzute de foaia de parcurs.

 • insolventa
  Cum poate fi evitată insolvența?

  Întărirea disciplinei financiare, gestionarea responsabilă a investițiilor, optimizarea cheltuielilor și dimensionarea corectă a finanțării bancare reprezintă principalele măsuri pe care investitorii trebuie să le ia pentru a evita pericolul insolvenței.

  Potrivit experților de la Sierra Quadrant, este esențial să te informezi în prealabil cu cine vrei să faci afaceri, care este situația financiară a partenerului de business, dacă are probleme juridice.

 • economie
  Economia, în pericol. 80% dintre firmele din România sunt slab capitalizate

  80% dintre firmele din România sunt slab capitalizate, astfel că nu au rezerve financiare care să le permită să treacă peste astfel de situaţii.

 • cfa
  Estimări CFA: Euro se va aprecia puternic în fața leului în următoarele şase luni

  Cursul EUR/RON se va deprecia în următoarele şase luni, ca valoare medie, până la 4,7 lei, iar în următoarele 12 luni la 4,75 lei/euro, arată datele Indicatorului de Încredere Macroeconomică al CFA România.