Mergi la conţinutul principal
x
legea insolventei

Legea insolvenţei ar putea fi modificată

Parlamentarii vor să modifice Legea insolvenţei, astfel încât firmele să nu mai poată prelungi ani de zile acest proces. Anunţul a fost făcut de senatorul PSD Adrian Ţuţuianu.

''Sunt firme care sunt de şase-şapte ani în procedură de insolvenţă şi pentru care nu s-a aprobat nici până astăzi un plan de reorganizare judiciară, deşi Legea insolvenţei prevede că ai o perioadă de observaţie de şase luni, propui un plan şi planul se implementează în maximum trei ani. Dacă în trei ani nu are rezultate, agentul economic respectiv intră în procedură de faliment şi se vând bunurile'', susţine Ţuţuianu.

Parlamentarul PSD a dat drept exemplu COS Târgovişte care este, din luna februarie 2013, în procedură de insolvenţă în vederea reorganizării.

''Deci se va face un grup de lucru care să modifice Legea privind procedura insolvenţei, în aşa fel încât situaţii de acest tip să nu mai fie posibile. În al doilea rând, trebuie făcută o analiză, trebuie să o facă tot Ministerul Economiei, a situaţiei întregului grup - Mechel are şi Câmpia Turzii, şi Târgovişte şi Buzău -, să vadă care este totalul datoriilor pe care grupul le înregistrează faţă de bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale şi bugetele locale şi în contul datoriilor, eventual, să se poată prelua de către stat un combinat. Eu mi-aş dori să fie Târgoviştea. Era interesant acest lucru şi pentru industria de apărare. În România nu avem un producător acum pe foarte multe nevoi pe care le are industria de apărare. Dacă vrem mâine tablă, de exemplu, pentru, ştiu eu, maşini blindate, nu mai producem în România, dacă vrem oţel pentru gloanţe, nu mai producem şi aşa mai departe'', a precizat Adrian Ţuţuianu.

VÂNZĂRI ȘI LICITAȚII