Mergi la conţinutul principal
x
Codul Fiscal

Ministrul de Finanțe: Codul Fiscal și cel de procedură vor fi simplificate

Ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, afirmă că textele Codului fiscal şi ale Codului de procedură fiscală vor fi evaluate şi, acolo unde este cazul, se vor face adaptări şi simplificări. De la 1 ianuarie 2019 acestea "vor rămâne aşa cum sunt pentru o lungă perioadă de timp".

"Prin faptul că au fost foarte multe modificări în ultimele luni de zile, e normal să fie un text consolidat, pentru ca cei care îl aplică, fie din mediul economic, fie din zona de administrare fiscală, să aibă (...) simplă înţelegere. Şi practic se evaluează ambele texte, şi Codul Fiscal, şi Codul de procedură fiscală, articol cu articol, şi acolo unde este cazul se fac fie adaptări, fie simplificări. (...) În a doua parte a anului vor fi două proiecte de legi, trecute prin Guvern şi aprobate în Parlament până la final de an. Cu speranţa că, de la 1 ianuarie 2019, aceste două texte vor rămâne aşa cum sunt pentru o lungă perioadă de timp", a declarat Teodorovici.

"La declaraţia unică am extins termenul de depunere până pe 31 iulie. Este un volum, un număr foarte mare de declaraţii depuse şi în sistem online, ceea ce ne bucură foarte mult. Până în prezent s-au depus peste 600.000 de declaraţii unice. Un procent foate ridicat, de peste 30%, este depus online", a mai spus ministrul de Finanţe