Mergi la conţinutul principal
x
patria

Patria Bank vinde un pachet de creanțe către InvestCapital

Deloitte România şi Reff şi Asociaţii au asistat Patria Bank în vânzarea unui portofoliu de creanţe neperformante, constând în credite de consum negarantate acordate persoanelor fizice, în valoare nominală de aproximativ 245 de milioane de lei, către InvestCapital LTD, companie membră a Grupului KRUK.

"Sperăm ca acest proiect să fie semnalul unui nou început într-o piaţă care a stagnat în ultimul an şi care necesită o adaptare la schimbările legislative cu impact semnificativ. Este important să ne aliniem tendinţelor europene, având în vedere un cadru de reglementare armonizat care să ofere posibilitatea menţinerii un sistem financiar sănătos", a spus Radu Dumitrescu, Partener Servicii Suport în Tranzacţii, Deloitte România.
Reff şi Asociaţii a fost implicată în toate etapele procesului competitiv de selecţie a unui cumpărător, de la structurarea juridică preliminară, la redactarea contractului de cesiune propus de către bancă potenţialilor investitori, precum şi pe parcursul sesiunilor de negociere. De asemenea, societatea de avocaţi va asista Patria Bank până la finalizarea formalităţilor post-transfer.