Mergi la conţinutul principal
x
oltchim

Patru companii au depus oferte indicative privind activele Oltchim

Patru companii au depus oferte indicative privind activele Oltchim (OLT), rămase nevândute în urma primului proces de vânzare. Este vorva de Divizia Petrochimică Bradu (Pachetul 8), Instalaţia Anhidridă Ftalică din Râmnicu Vâlcea (Pachetul 9) şi, parţial, Instalaţia PVC II din Râmnicu Vâlcea (Pachetul 7).

Potrivit unui comunicat transmis Bursei de combinatul petrochimic din Râmnicu Vâlcea, Aiotec din Germania a depus oferte pentru Instalaţia PVC II şi Divizia Petrochimică Bradu, Nimir Chemicals din Pakistan pentru Instalaţia Anhidridă Ftalică, Vynova Holding din Luxemburg pentru toate cele trei pachete şi Mata Chemicals din Pakistan pentru Instalaţia Anhidridă Ftalică. 


"În prezent, părţile interesate des­făşoară proceduri de due diligence, urmând ca ofertele finale să fie transmise până în data de 31 octombrie 2018", se arată în anunţul companiei. 
 

În data de 29 august, Consiliul Concurenţei a anunţat că analizează tranzacţia prin care Chimcomplex Borzeşti, controlat de Ştefan Vuza, preia o parte din activele Oltchim. 
 

"În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Consiliul va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege", a afirmat Consiliul Concurenţei.