Mergi la conţinutul principal
x
piata de fuziuni

Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România, în scădere semnificativă

Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România a scăzut semnificativ, în primul trimestru din 2018 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, anunţă  Deloitte România. Potrivit datelor companiei, piaţa a ajuns la 258 milioane euro, de la 401 milioane euro în primele trei luni de anul trecut

Potrivit analizei, realizată în baza surselor publice şi a tranzacţiilor cu valoare comunicată, dacă sunt adăugate şi tranzacţiile cu valoare necomunicată, totalul pieţei se ridică la 500-600 milioane euro, la fel ca în perioada similară a anului 2017.

În total, au fost anunţate 19 tranzacţii în primul trimestru din acest an, inclusiv cele a căror valoare nu a fost anunţată oficial. În perioada similară din 2017 erau anunţate 30 de tranzacţii.

"După finalul anului 2017, care a reprezentat un record, activitatea de fuziuni şi achiziţii a debutat lent, însă rămânem optimişti în ceea ce priveşte evoluţia din acest an a pieţei de M&A. Am contabilizat o singură tranzacţie cu o valoare anunţată oficial de peste 100 milioane de euro în acest interval, comparativ cu cinci în ultimul trimestru din 2017", a declarat Ioana Filipescu, partener Consultanţă Fuziuni şi Achiziţii la Deloitte România.

"Finanţarea în serie B prin care start-up-ul românesc UiPath a atras trei dintre cele mai puternice fonduri din sectorul de tehnologie din lume a creat primul unicorn din sectorul de IT din România, o premieră pentru mediul local de business, care a pus definitiv România pe harta marilor investitori specializaţi în tehnologie. UiPath, companie cu o evoluţie fulgerătoare, confirmă ascensiunea sectorului IT, vedeta economiei româneşti din ultimii ani. Ne aşteptăm să vedem şi în viitor numeroase alte tranzacţii în acest domeniu, unde numărul start-up-urilor este în creştere", a mai declarat oficialul Deloitte.