Mergi la conţinutul principal
x
 • elcen
  Creditorii ELCEN dau undă verde pentru înființarea sistemului de alimentare cu energie termică al Capitalei – SACET

  Adunarea creditorilor Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) a aprobat la 24.09.2018, în unanimitate, planul de reorganizare al celui mai mare producător de energie termică al Capitalei, vital pentru soarta întregului sistem de  încălzire centralizată din Bucureşti. După data de 22.10.2018, data la care judecatorul sindic a confirmat planul de reorganizare, ELCEN a început reorganizarea activității.

 • elcen
  SIERRA QUADRANT ADMINISTRATORUL JUDICIAR AL ELECTROCENTRALE BUCURESTI S.A

  Sierra Quadrant, în calitatea sa de administrator judiciar al ELCEN, publica pe site-ul propriu, www.sierraquadrant.ro, informatii si documente procedurale.

  Detalii la categoria "INFO DOSARE"

   

 • analiza
  Analiză: România are cea mai ridicată rată efectivă de taxare a salariilor dintre statele din regiune

  România are cea mai ridicată rată efectivă de taxare a salariilor dintre statele din regiune, de 41,5%, arată o analiză realizată de Deloitte România. În cazul unui salariu brut de 1.000 de euro, media regiunii este de 27%.

 • investitii
  Investițiile străine în România, semnal de alarmă

  Investiţiile străine directe au scăzut cu 5,74% în primele nouă luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2017, la 3,517 miliarde de euro.

 • isarescu
  Isărescu: Păstrarea macrostabilităţii, a echilibrului intern, este esenţială

  Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, trage un nou semnal de alarmă. Prezent la conferinţa anuală organizată de Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România, Isărescu a declarat că măsurile şi stimulentele necorelate pot accentua vulnerabilităţile în economie, mai ales în situaţia unor ţări aflate în plin proces de transformare, de recuperare a decalajelor, de convergenţă reală.

 • economie
  Economia României a avansat cu 4,3% în al treilea trimestru

  Economia României a avansat cu 4,3% în al treilea trimestru al acestui an,  în serie brută, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, anunță Institutul Naţional de Statistică (INS).

  În al treilea trimestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, Produsul Intern Brut (PIB) a înregistrat o creştere cu 4,3% pe seria brută şi cu 4,1% pe seria ajustată sezonier.

  Comparativ cu trimestrul anterior, PIB-ul a crescut, în termeni reali, cu 1,9%, potrivit INS.

 • declin
  Declin în construcții. Sectorul rezidențial își reduce turația

  Lucrările de construcţii au înregistrat în septembrie o scădere de 2,1% pe serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Performanța negativă vine pe fondul rezultatelor mai slabe înregistrate pe zona clădirilor rezidenţiale.

  Statistica INS arată că, în primele nouă luni, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut cu 4,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 • 2028
  Economist BRD: România ar putea adopta euro abia în 2028

  România ar putea adopta euro abia în 2028, afirmă economistul-şef al BRD, Florian Libocor. Potrivit acestuia,  2019 ar putea fi ultimul de creştere economică din actualul ciclu economic.

 • concurenta
  Consiliul Concurenței: Refinanţarea creditelor la o altă bancă decât cea care a acordat creditul aduce beneficii clienţilor şi stimulează concurenţa între bănci

  O anchetă sectorială pe piaţa serviciilor bancare de retail, derulată de Consiliul Concurenţei, arată că persoanele care vor să îşi refinanţeze creditele la alte bănci pentru a avea costuri mai mici întâmpină greutăţi, mai ales în cazul creditelor ipotecare, în condiţiile în care valoarea actuală a ipotecii a scăzut sub valoarea iniţială, subliniază instituţia citată, într-un comunicat de presă.

 • inflatie
  Rata inflației a scăzut în luna octombrie. Prețurile își temperează avansul

  Rata anuală a inflaţiei a scăzut în octombrie la 4,3%, de la 5,03% în septembrie, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS). 

  Mărfurile alimentare s-au scumpit cu 3,73%, cele nealimentare cu 5,27%, în timp ce serviciile au înregistrat un avans de 2,73% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

 • sierra
  Sierra Quadrant prezintă 10 pași pentru strategia de reorganizare a activității

  Modificarea adusa procedurii de insolventa prin Legea 85/2014 implica o etapizare mai buna a procedurii de reorganizare, eliminand aspectele contradictorii sau confuze, scopul urmarit fiind o practica judiciara unitara la nivelul instantelor judecatoresti, afirmă experții de la Sierra Quadrant.

 • investiţii
  Camera de Comerţ Americană cere investiţii şi reforme structurale

  O creştere economică sustenabilă pe termen lung nu poate fi realizată fără un angajament real pentru investiţii şi pentru reforme structural, afirmă Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România), ce reunește peste 430 de companii americane, multinaţionale şi româneşti.

 • salariu
  Câştigul salarial mediu net a crescut în septembrie cu 13,1%

  Câştigul salarial mediu net a crescut în septembrie, nominal, cu 13,1%, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, la 2.688 lei, anunță Institutul Naţional de Statistică (INS).

  În august, câştigul salarial mediu net a crescut, nominal, cu 12,9%, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, la 2.669 lei, ritm încetinit faţă de luna precedentă, iar creşterea reală, în raport cu evoluţia preţurilor de consum, a fost de 7,5%.

 • Black Friday
  Afacerile din comerț își continuă ascensiunea. Urmează sezonul de shopping de Black Friday

  Afacerile din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) au crescut, în luna septembrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, atât ca serie brută cu 2,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,8%, ritm crescut faţă de cel din luna precedentă.

 • bnr
  BNR menține prognoza de inflație la 3,5%. Care sunt provocările

  Banca Naţională a României (BNR) a menţinut la 3,5% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an.

  Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că provocările inflaționiste continuă în contextul în care condiţiile de pe piaţa muncii rămân tensionate, iar salariile pot fi împinse dincolo de creşterea productivităţii.

  Pentru decembrie 2019, BNR estimează o inflație de 2,9%, în creştere de la 2,7%.

 • rlb
  Romanian Business Leaders: Absența investițiilor publice, efecte negative pentru economie

  Romanian Business Leaders (RBL) avertizează că lipsa de preocupare faţă de investiţii din ultimii aproape doi ani de guvernare, reprezintă o slăbiciune care afectează încrederea antreprenorilor în economie şi, în acelaşi timp, erodează nivelul de trai al angajaţilor din companiile româneşti. În opinia antreprenorilor români, efectele reale vor fi resimţite abia peste doi ani şi, prin urmare, va fi sacrificat un nou ciclu de guvernare din perspectiva încrederii si a investiţiilor în viitor.

 • deficit
  Deficitul bugetar s-a adâncit la 16,8 miliarde lei. Statul cheltuie mai mult decât încasează

  Deficitul bugetar s-a adâncit la 16,8 miliarde leo, în primele nouă luni ale acestui an, echivalentul a 1,77% din PIB. La finalul lunii septembrie a anului precedent, deficitul era de 0,81% din PIB. La opt luni 2018, acesta avea o pondere de 1,54%, fiind de 14,56 miliarde lei, ca valoare absolută.
   

 • BERD
  BERD reduce estimarea de creștere economică a economiei românești

  Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a scăzut cu 0,4 puncte procentuale, la 4,2%, estimarea privind creșterea economiei României, în acest an, și cu 0,6 puncte procentuale, până la 3,6%, pe cea privind anul 2019.

 • afacerile
  România coboară în clasamentul „Doing Business 2019” privind afacerile

  România a coborât 7 locuri în acest an, de pe 45 pe 52, în clasamentul „Doing Business 2019”, realizat de Banca Mondială. Potrivit experților, evoluția negative vine pe fondul reducerii scorului general obţinut de România cu 0,53 de puncte, la 72,30.

 • asf
  ASF anunță noile tarife de referință pentru asigurările RCA

  Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat noile tarife de referinţă pentru poliţele auto obligatorii (RCA). Prima medie pentru personale fizice este la 790 de lei pe an, în timp ce pentru companii se situează la 1.660 lei.

  ASF afirmă că modificările tarifelor de referinţă estimate pentru fiecare segment de risc sunt generate, în principal, de evoluţia daunalităţii în perioadele de referinţă luate în considerare în cadrul celor două exerciţii de calcul.