Skip to main content

Sierra Quadrant: Contracția puternică a cererii determină tot mai multe companii să își restructureze afacerile

Perspectivele economice destul de tulburi la nivel european, confirmate deja în Marea Britanie și Germania, au ridicat nivelul de alertă și în economia românească.

Sierra Quadrant: O treime din companiile românești au deficiențe masive de capitalizare

Creșterea taxelor, accentuarea blocajului financiar și efectele inflației creează mari probleme în mediul de business, acolo unde peste o treime din companiile românești au deficiențe masive de capitalizare. Fără un capital de lucru suficient, dependente de încasări, multe dintre companii riscă să intre în zona de risc, fapt care ar putea genera ample probleme pe lanțurile economice, avertizează Sierra Quadrant.

3 din 5 antreprenori își restructurează business-urile în 2024 pe fondul incertitudinilor economice

Mare parte dintre firmele din România, de la microîntreprinderi la marile companii, vor trece, anul viitor, printr-un amplu proces de restructurare a afacerilor, pe fondul provocărilor fiscale și incertitudinilor tot mai mari privind evoluția economiei. Asta arată rezultatele unui barometru de opinie în rândul investitorilor, dezvoltat de Sierra Quadrant.

Sierra Quadrant: Inflația, blocajul financiar și scăderea vânzărilor determină firmele să se focuseze pe restructurarea afacerilor

Tot mai multe firme românești aleg să își restructureze afacerile în cadrul unor proiecte complexe de optimizare a fluxurilor logistice și financiare, un semnal că mediul de afaceri se pregătește pentru o iarnă dificilă și un an 2024 plin de incertitudine, arată o analiză Sierra Quadrant.  

Sierra Quadrant: Numărul firmelor dizolvate, la cel mai ridicat nivel de la criza din 2008. Lanțurile comerciale atârnă de un fir de ață

Sierra Quadrant: Numărul firmelor dizolvate, la cel mai ridicat nivel de la criza din 2008. Lanțurile comerciale atârnă de un fir de ață

 

Analiză Sierra Quadrant: Topul celor mai riscante business-uri din România. 135.000 de firme, în pericol

Numărul firmelor cu probleme ar putea atinge, în 2023, un maxim al ultimilor ani, pe fondul scăderii puternice a consumului, urmare a inflației, scumpirii creditării și accentuării blocajului financiar.

Ovidiu Neacşu, Sierra Quadrant, despre succesul ieşirii din insolvenţă a ELCEN: Am transformat o companie de interes strategic falimentară într-un actor economic solid

Instanța de judecată a confirmat încheierea procedurii de reorganizare a ELCEN

Barometru Sierra Quadrant: Economia va evolua pe o gheaţă extrem de subţire în 2023

6 din 10 manageri privesc cu îngrijorare perspectivele anului 2023, urmare a efectelor inflaţiei, scăderii apetitului investiţional şi accentuării blocajului financiar. Unii spun că economia va îngheţa în 2023, în timp ce alţii afirmă că afacerile vor evolua pe o gheaţă extrem de subţire, la limita supravieţuirii.

Sierra Quadrant: Numărul firmelor în dificultate a crescut cu peste 30.000 în ultimii 2 ani

Numărul firmelor aflate în dificultate financiară a crescut cu peste 30.000 în ultimii 2 ani, cele mai mari probleme fiind înregistrate în comerț, distribuție și construcții.

Sierra Quadrant: Firmele își reduc drastic stocurile, în tentativa de a se proteja de inflație

Viteza de rotație a stocurilor în economia românească a atins în 2022 un minim al ultimilor 10 ani. Tot mai multe companii încearcă să scape de activele și cheltuielile neesențiale pentru a se proteja în fața inflației și a potențialei recesiuni din 2023.

Lanțurile comerciale din economia românească au atins un nivel de fragilitate fără precedent de la precedenta criză economică, afirmă experții de la Sierra Quadrant.