Mergi la conţinutul principal
x
Una dintre cele mai mari companii aeriene din UK a depus cererea pentru insolvenţă
Monarch Airlines, una dintre cele mai mari companii aeriene independente din Marea Britanie, a depus cererea pentru insolvenţă, anulând zborurile deja rezervate de clienţi fără ca acestea să mai poată fi reprogramate, scrie Bloomberg.
Declarația de venit, termen limită pe 16 iulie

Ministerul Finanţelor a anunţat luni că 16 iulie este data limită pentru depunerea Declaraţiei Unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice.

Legea insolvenței persoanelor fizice, în vigoare de la 1 august

Legea privind insolvenţa persoanelor fizice va intra în vigoare la data de 1 august, după ce normele ei de aplicare au fost publicate recent în Monitorul Oficial.

Formele procedurii de insolventă pentru persoanele fizice sunt următoarele:

Piața asigurărilor, scădere în primul trimestru

Societăţile de asigurare au subscris, în primele trei luni ale acestui an, prime brute în valoare de aproximativ 2,53 miliarde lei, în scădere cu 1,45% faţă cele subscrise în primul trimestru al anului trecut, se arată într-un raport al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Preţurile producţiei industriale, in creștere

Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut în mai cu 0,8% faţă de luna precedentă şi cu 5,2% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017

Pe marile grupe industriale, comparativ cu aprilie, creşteri s-au înregistrat în industria bunurilor de capital (0,36%), în cea a bunurilor de folosinţă îndelungată (0,12%) şi în industria energetică (3,63%).

Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România, in crestere semnificativă

Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România a marcat o revenire semnificativă în al doilea trimestru al acestui an, însumând din punct de vedere al tranzacţiilor a căror valoare a fost anunţată 391 milioane euro, comparativ cu 258 milioane euro în primele trei luni ale anului.

Potrivit estimărilor Deloitte, valoarea totală a pieţei, inclusiv tranzacţiile care nu au avut o valoare comunicată, a fost între 1,1 şi 1,3 miliarde euro, în creştere comparativ cu trimestrul doi din 2017.

Abonează-te la Stiri