Mergi la conţinutul principal
x
Analiză Sierra Quadrant: ,,Curățenia’’ de primăvară în business. Numărul firmelor radiate, la un nivel record în ultimii 10 ani

Într-o economie care, dincolo de avansul PIB-ului, din statistici, este puternic afectată de subfinanțare și de blocajul financiar, să știi cu cine faci afaceri, cu cine semnezi un contract a devenit extrem de important, în condițiile în care insolvențele, falimentele și radierile continuă să se afle la un nivel ridicat. Numărul firmelor radiate aproape s-a dublat în primele patru luni din acest an, față de aceeași perioadă din 2018, ajungând la un nivel record în ultimii 10 ani, arată o analiză Sierra Quadrant.

Afacerile din sectorul industrial, avans semnificativ în primul trimestru

Afacerile din sectorul industrial au crescut cu 6,6%, în primul trimestru al anului, faţă de aceeaşi perioadă din 2018, ca urmare a rezultatelor înregistrate de industriile extractivă şi prelucrătoare.

Experți: Ratele românilor ar putea scădea cu 5-10%

Ratele românilor ar putea scădea cu 5-10% în perioada mai-iunie prin aplicarea Indicelui de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC) şi cu 2-3% din iulie, dar peste un an sau doi IRCC va fi comparabil cu ROBOR, a declarat joi, pentru Agerpres, preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR), Iancu Guda.

Experți: Nevoia de finanțare a companiilor din România este uriașă

Nevoia de finantare a companiilor din Romania este uriasa, conform datelor Bancii Mondiale si International Finance Corporation (IFC), fiind estimata la peste 40 de miliarde euro sau 26% din PIB, in conditiile in care conform BNR doar 12.000 de companii din Romania sunt bancabile si peste 30% dintre companiile romanesti au declarat in sondajele BNR ca accesul la finantare este o problema presanta si moderat presanta.

Insolvențele scad cu 34% după primele trei luni din 2019

Numărul societăţilor comerciale şi persoanelor fizice autorizate intrate în insolvenţă a scăzut cu 34,53%, în primele trei luni din 2019, comparativ cu perioada similară din anul anterior, la 1.509 de insolvenţe, reiese din datele publicate pe site-ul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC). 

Număr record de acționari la firmele din România

Peste 1,38 milioane de antreprenori au fost înregistraţi în luna februarie a acestui an, un maxim istoric în ceea ce priveşte numărul de acţionari ai firmelor din România active din punct de vedere juridic, potrivit unei analize realizate de REGnet.ro, companie specializată în înfiinţarea şi modificarea online a societăţilor comerciale (SRL) şi persoanelor fizice autorizate (PFA).

Abonează-te la Stiri