Mergi la conţinutul principal
x
Economist BRD: România ar putea adopta euro abia în 2028

România ar putea adopta euro abia în 2028, afirmă economistul-şef al BRD, Florian Libocor. Potrivit acestuia,  2019 ar putea fi ultimul de creştere economică din actualul ciclu economic.

Declin în construcții. Sectorul rezidențial își reduce turația

Lucrările de construcţii au înregistrat în septembrie o scădere de 2,1% pe serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Performanța negativă vine pe fondul rezultatelor mai slabe înregistrate pe zona clădirilor rezidenţiale.

Statistica INS arată că, în primele nouă luni, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut cu 4,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Economia României a avansat cu 4,3% în al treilea trimestru

Economia României a avansat cu 4,3% în al treilea trimestru al acestui an,  în serie brută, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, anunță Institutul Naţional de Statistică (INS).

În al treilea trimestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, Produsul Intern Brut (PIB) a înregistrat o creştere cu 4,3% pe seria brută şi cu 4,1% pe seria ajustată sezonier.

Comparativ cu trimestrul anterior, PIB-ul a crescut, în termeni reali, cu 1,9%, potrivit INS.

Isărescu: Păstrarea macrostabilităţii, a echilibrului intern, este esenţială

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, trage un nou semnal de alarmă. Prezent la conferinţa anuală organizată de Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România, Isărescu a declarat că măsurile şi stimulentele necorelate pot accentua vulnerabilităţile în economie, mai ales în situaţia unor ţări aflate în plin proces de transformare, de recuperare a decalajelor, de convergenţă reală.

Investițiile străine în România, semnal de alarmă

Investiţiile străine directe au scăzut cu 5,74% în primele nouă luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2017, la 3,517 miliarde de euro.

Analiză: România are cea mai ridicată rată efectivă de taxare a salariilor dintre statele din regiune

România are cea mai ridicată rată efectivă de taxare a salariilor dintre statele din regiune, de 41,5%, arată o analiză realizată de Deloitte România. În cazul unui salariu brut de 1.000 de euro, media regiunii este de 27%.

Abonează-te la Stiri