Mergi la conţinutul principal
x
1,3 miliarde litri/lună - pierderile de apă din rețeaua RADET în sezonul de iarnă

Indiferența Primăriei Municipiului București (PMB) și managementul defectuos al RADET sunt cele două cauze ale stării dezastruoase în care se află rețeaua de transport a energiei termice.

În prezent, din cauza stării tehnice deplorabile în care se află țevile din sistemul de termoficare, ELCEN este obligată să livreze apă de adaos - care să suplinească pierderile de apă înregistrate - la valori medii de 1.835 tone/h, în sezonul de iarnă și de 1.225 tone/h în sezonul de vară.

Radiografia creditării. Unde se acordă cele mai multe credite în România

Mai mult de jumătate din creditele acodate de bănci în România pentru populaţie şi companii sunt concentrate în cele mai mari şase judeţe: Bucureşti (inclusiv Ilfov), Cluj, Timiş, Constanţa, Braşov şi Iaşi, la polul opus fiind Giurgiu, Covasna, Mehedinţi, Harghita şi Caraş-Severin.

Studiu: Câți români își doresc să devină antreprenori

Pentru 48% dintre români cariera ideală înseamnă să fie antreprenori sau freelanceri, în timp ce doar 36% sunt mulţumiţi de statutul de angajat full-time, iar 6,2% dintre respondenţi ar fi fericiţi dacă ar putea lucra doar part-time, arată un studiu eJobs.

Pe de altă parte, aproape 60% dintre cei care au răspuns cred că este mai greu să fii antreprenor decât angajat.

Ministerul Finanţelor modifică schemele de ajutor de stat

Ministerul Finanţelor a pus în dezbatere publică două proiecte de acte normative care modifică schemele de ajutor de stat instituite prin HG 807/2014 şi HG 332/2014, informează instituţia.

7 din 10 companii întârzie să-și plătească facturile

Vin noi semnale îngrijorătoare din economia reală. 7 din 10 companii întârzie să-și plătească facturile, fapt care duce la accentuarea blocajului financiar. Durata medie de încasare a facturilor la nivelul economiei a ajuns la aproape 120 de zile, arată o analiză realizată de compania de consultanță Frames.

În condițiile în care nu dispun de resurse financiare suficiente, iar accesul la credite le este practic imposibil din varii motive, tot mai multe companii întârzie să-și plătească la timp facturile.

Companiile care au un activ net mai mic decât jumătate din capitalul social pentru doi ani consecutivi vor fi dizolvate

Autoritățile fiscale intenționează să formuleze acțiuni de dizolvare împotriva tuturor societăților care au un activ net mai mic decât jumătate din capitalul social pentru doi ani consecutivi.

Pe baza datelor financiare disponibile, 39% din societățile din România nu îndeplineau acest criteriu la sfârșitul anului 2017, se arată intr-un document publicat de compania de consultanță si audit EY Romania.

Abonează-te la Stiri