Mergi la conţinutul principal
x
Procesul de insolvență a ELCEN este îngreunat de redactarea cu întârziere a hotărârilor judecătorești de către instanță, în dosarele în care este implicată compania

În ciuda faptului că situația dificilă în care se află sistemul de termoficare din București este de notorietate publică, ELCEN se confruntă cu o nouă problemă, care afectează negativ desfășurarea procesului de insolvență.

Analiză Sierra Quadrant. Peste 60.000 de firme s-au ,,evaporat’’ din economie în 2019

Numai puțin de 62.530 de firme și PFA-uri au fost radiate de la Registrul Comerțului în primele 5 luni din acest an, cu 75% mai multe decât anul trecut. Este un record pentru economia românească, un semnal de alarmă având în vedere că multe dintre aceste companii activează în domenii cu dezvoltare amplă pe orizontală, precum comerțul, industria prelucrătoare, transporturile și depozitarea.

România, cea mai mare inflație din Uniunea Europeană

România a înregisteat, în luna mai, cea mai mare rată anuală a inflaţiei dintre statele membre ale Uniunii Europene. Preţurile de consum au crescut cu 4,4%.

Potrivit datelor publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat), comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, în România rata anuală a inflaţiei a scăzut de la 4,6% în luna mai 2018 până la 4,4% în mai 2019.

Preţul proprietăţilor rezidenţiale, la minimul din septembrie 2015

Preţul proprietăţilor rezidenţiale a atins minimul ritmului de creştere începând din septembrie 2015, majorarea medie anuală, în termeni reali, fiind în decembrie 2018 de 0,88%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Datele apar în Raportul asupra stabilităţii financiare, publicat de Banca Naţională a României.

Piața bunurilor de larg consum din România, avans semnificativ în T1

România a înregistrat o creştere de 10,4% pe piaţa bunurilor de larg consum în primul trimestru al acestui an, arată o analiză Nielsen

Deficitul comercial al României crește puternic

Deficitul comercial al României a crescut cu 1,29 mld.euro,  în primele patru luni ale anului, la 5,038 miliarde de euro, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018.

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), exporturile FOB au însumat 23,066 miliarde de euro, iar importurile CIF au însumat 28,104 miliarde de euro.

Abonează-te la Stiri