Mergi la conţinutul principal
x
Una dintre cele mai mari companii aeriene din UK a depus cererea pentru insolvenţă
Monarch Airlines, una dintre cele mai mari companii aeriene independente din Marea Britanie, a depus cererea pentru insolvenţă, anulând zborurile deja rezervate de clienţi fără ca acestea să mai poată fi reprogramate, scrie Bloomberg.
BNR: Rata anuală a inflaţiei ar putea ajunge la 2,8% în iunie 2020

Banca Națională a României estimează că rata anuală a inflaţiei ar putea ajunge la 2,8% în iunie 2020, faţă de 3%, cât se anticipa anterior.

Astfel, după vârful atins în mai - iunie 2018, rata anuală a inflaţiei este aşteptată să scadă şi să se menţină în trimestrul III uşor sub valoarea de 5%, iar apoi să coboare mai pronunţat şi să revină în decembrie 2018 la limita de sus a intervalului ţintei, respectiv la 3,5%, nivel uşor inferior celui previzionat anterior.

Consiliul Fiscal, un nou avertisment privind situația bugetului statului

Consiliul fiscal avertizează asupra unor riscuri semnificative de depăşire a ţintei de deficit asumate şi implicit a nivelului de referinţă de 3% din PIB pentru soldul bugetar. Într-un material lansat de organizație, se precizează că încadrarea deficitului în ţinta de 2,97% din PIB este realizată, la rectificare, în condiţiile unei revizuiri ascendente, cel mai probabil excesive, a nivelului PIB nominal.

Exporturile românești, în creștere după primele șase luni din 2018

Institutul Naţional de Statistică anunță că exporturile de mărfuri româneşti au crescut până la 33,98 miliarde euro în primele şase luni cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Important este și faptul că ritmul de creștere l-a depășit pe cel al importurilor.

INS a anunțat că, în primul semestru, deficitul comercial a ajuns la 6,3 miliarde euro după primele şase luni, cu 8,3% peste cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Economia României a crescut cu 4% în primul semestru, sub așteptări

Economia României a crescut cu 4% în primele șase luni din acest an, față de perioada similară din anul trecut, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS). Performanța este însă sub așteptările analiștilor, care estimau un avans de peste 5%.

Potrivit datelor de la INS, faţă de trimestrul I din 2017, PIB a înregistrat o creştere cu 4,1% pe serie brută şi 4,2% pe serie ajustată sezonier. În trimestrul II, avansul a fost de 1,4%.

Ministerul Finanțelor anunță termenul limită pentru casele de marcat

Contribuabilii mari sau mijlocii trebuie să se doteze cu aparate de marcat cu jurnal electronic, până la 1 septembrie, anunță Ministerul Finanţelor, într-un comunicat de presă.

Finanțele precizează că acest proces trebuie să se deruleze fără afectarea activităţii operatorilor economici, urmând ca, până la finalizarea implementării noilor aparate de marcat, organele de control abilitate să deruleze o serie de acţiuni de tip preventiv şi de îndrumare.

Abonează-te la Stiri