Mergi la conţinutul principal
x
Una dintre cele mai mari companii aeriene din UK a depus cererea pentru insolvenţă
Monarch Airlines, una dintre cele mai mari companii aeriene independente din Marea Britanie, a depus cererea pentru insolvenţă, anulând zborurile deja rezervate de clienţi fără ca acestea să mai poată fi reprogramate, scrie Bloomberg.
Turiştii, protejaţi în cazul insolvenţei agenţiei de voiaj
Turiştii urmează să fie protejaţi în cazul în care agenţia de voiaj intră în insolvenţă. Joi, 31 august, a fost publicată în Monitorul Oficial ordonanţa privind activitatea de comercializare a pachetelor de servicii turistice, care transpune directiva din domeniu.
Protocol pentru educaţia juridică în şcoli. Elevii vor învăţa despre Constituţie şi sistemul judiciar
Ministerul Justiţiei, Ministerul Educaţiei, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Ministerul Public au elaborat protocolul care va sta la baza educaţiei juridice în şcoli, elevii urmând a învăţa despre Constituţie, dar şi despre funcţionarea sistemului judiciar.
Cât de polarizată este economia României?
Riscul este major, pentru că o insolvenţă la vârf poate destabiliza un întreg sector şi poate atrage după sine alte intrări în incapacitate de plată.
O treime din companii prezintă riscul de a intra în insolvenţă, în cazul unei noi crize economice
Mediul de afaceri local a pierdut din 2008 cel puţin 100.000 de companii şi 15% din rândul firmelor cu venituri peste 1 milion de euro, iar în prezent o treime din firmele active sunt expuse riscului efectiv de a intră în insolvenţă, arată un studiu Coface România.
Studiu despre starea afacerilor în România. Lista celor mai riscante domenii şi zona cu cele mai multe firme în insolvenţă.
Cel mai riscant domeniu din economie este comerţul cu ridicata şi amănuntul, cu 9.468 de firme, urmat de construcţii imobiliare (3.260), restaurante şi alte servicii de alimentaţie (1.670), lucrări speciale de construcţii (1.566) şi transporturi (1.507), arată un studiu realizat de Keysfin.
Abonează-te la Stiri