Skip to main content
Delta Dunării

Delta Dunării, în focusul investitorilor! O proprietate spectaculoasă, scoasă la vânzare pentru 1,3 milioane de euro

Delta Dunării, în  focusul investitorilor! O proprietate spectaculoasă, scoasă la vânzare pentru 1,3 milioane de euro

Delta Dunării începe să atragă tot mai mulți investitori în turism, iar acest lucru se vede în creșterea spectaculoasă a numărului turiștilor în 2021. Pe lista celor mai interesante proiecte de investiții s-a înscris, recent, și un teren de 15 hectare, scos la licitație de Sierra Quadrant. Proprietatea permite amenajarea unui hotel, a unui miniport tip marina, heliport și a unei zone de glamping & activități turistice.

Cu un buget din fonduri europene de 1,1 miliarde de euro, Delta Dunării a devenit, practic, în ultimii ani, cel mai mare proiect de investiții al României. Banii vin din linii de finanțare (POIM, POR, PNDR, POCU, POC etc.) dar și din investiții private, care au depășit 100 de milioane de euro, potrivit estimărilor Sierra Quadrant.

Din fonduri europene, au fost finanțate, până în prezent, peste 900 de proiecte în mediul privat și 123 de proiecte depuse de administrația publică, în valoare totală de 393 milioane euro.

Pe lista proprietăților cu un potențial investițional semnificativ se află și terenul scos la vânzare de Sierra Quadrant.

Este un ansamblu compus din 14 loturi de teren învecinate, amplasate în intravilanul comunei Nufăru, județul Tulcea, cu suprafața totală de 142.812 mp destinat dezvoltării unui proiect imobiliar turistic pe malul Dunării, scos în prezent la vânzare la prețul de 6.750.000 lei, fără tva.

Potrivit Sierra Quadrant, este un proiect interesant pentru turism, mai ales că se află într-un cadru natural mirific, cu zone joase și înalte, pe Brațul Sfântul Gheorghe, între Victoria și Băltenii de Sus. În acest punct se află canalul Litcov ce face legătura între Brațul Sfantul Gheorghe și rezervația Deltei Dunării.

Terenurile sunt incluse in intravilanul comunei Nufăru, fapt care permite dezvoltarea unui proiect de o asemenea anvergură, în concordanță cu ”Strategia integrată de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării” elaborată de autorități.

Cu fonduri europene sau cu finanțări private, această proprietate permite obiective de cazare ( hotel, vile, bungalouri, zone de agreement multiple, etc). De asemenea, pe amplasament se pot realiza canale de agrement, terenuri pentru diverse activități sportive , locuri de promenade, piscine și chiar heliport.

Proiectul initial a luat în calcul transformarea zonei prin construirea unui hotel de 4 stele, o zonă specifică de căsuțe de vacanță de 3 stele, o zonă de pensiuni agroturistice cu grad de confort 4 margarete și o zonă extinsă rezervată agrementului și sportului. De asemenea au fost luate în considerare realizarea rețelelor de canalizare și statia de epurare ecologică prevăzută în zona de Nord a proiectului.

,,Pentru zona de Marina, s-au luat în considerare aspectele ce țin de stațiile de alimentare, magazine, reprezentanțe ale producătorilor de ambarcațiuni/ salupe precum și spatiu suficient de acostare a ambarcațiunilor private pe perioada iernii. Succesul și aportul pe care îl va aduce zona de marina acestui proiect este în concordanță cu intenția autorităților de a transforma portul Tulcea într-un port maritim unde vor acosta nave de croazieră’’, afirmă Florin Dragomir, asociat coordonator Sierra Quadrant.

Brațul Sfântul Gheorge este singurul în care se poate amenaja un chei de acostare a navelor de croaziera fluviale cu traseu definit din Germania.

,,În acest moment, turiștii străini ce călătoresc în aceste croaziere acostează în portul Tulcea de unde sunt preluați de alte nave pentru continuarea traseului. Un mare avantaj în alegerea locației ca zonă de resort îl reprezinta aeroportul Mihail Kogalniceanu ( aprox. 40 km) și traseul de legătura între litoralul Marii Negre si Delta Dunarii ( Tulcea-Constanța). Pentru turiștii români și straini nu trebuie să uităm faptul că accesul auto este simplu, datorită soselei asfaltate care leagă Tulcea de Murighiol-Dunavățu de Jos, paralelă cu brațul Sfantu Gheorghe’’, a mai declarat Dragomir.

,,La acest moment am finalizat actualizarea documentațiilor cadastrale și am semnat un acord cu proprietarii a două loturi învecinate pentru a vinde impreună, la același preț astfel încât toate loturile să formeze o singură proprietate, fără întreruperi’’, a precizat acesta.

Negocierea directă a proprietății, aflată în proprietatea Rombet SA – societate aflată în faliment, se va desfășura direct sau prin intermediul platformei de licitații online Sierra Quadrant.