Skip to main content
reorganizare companii sierra quadrant
icon

Reorganizare

Una dintre cele mai des întâlnite confuzii, ajunsă probabil la stadiul de mit, este cea legată de semnificația termenilor “insolvență” și “faliment”. Din păcate, există destui de mulți antreprenori care, atunci când aud cuvântul “insolvență”, îl echivalează automat cu falimentul.

În realitate, insolvența reprezintă o procedură de reorganizare a activității economice a unei firme aflate în dificultate. Falimentul este rezultatul procesului de reorganziare doar în cazul în care acesta nu a reușit și nu este un efect automat al stării de insolvență.

Procedura de reorganizare este orientată către reconstrucția pe baze noi a activitatii debitorului în scopul redresării economico-financiare și asigurării mijloacelor bănești pentru plata datoriilor acestuia.

Foarte multe proceduri de reorganizare au un final fericit, debitorii reușind să-și optimizeze business-ul și să scape de datorii, ca urmare a activității depuse de administratorul judiciar în cadrul stării de insolvență.

Misiunea Sierra Quadrant, în calitate de administrator judiciar (în cazul insolvenței) este aceea de a urmări cu prioritate ieșirea din starea de insolvență. Și aceasta întrucât o reorganizare de succes este benefică pentru toate părțile implicate: debitor și creditori, spre deosebire de faliment unde, nu doar debitorul este cel care pierde, dar și creditorii care, de multe ori, nu reușesc să-și recupereze datoriile.

Trebuie să subliniem însă faptul că o procedură de reorganizare nu are succes fără o colaborare eficientă între administratorul judiciar și reprezentanții administratorului special. Lipsa de colaborare, precum și nerespectarea planului de reorganizare poate duce la declanșarea procedurii de faliment.