Skip to main content

ELCEN analizează opțiunea de a cere intrarea în insolvență a Termoenergetica

ELCEN  analizează toate opțiunile legale pentru recuperarea creanțelor pe care i le datorează Compania Municipală Termoenergetica, inclusiv formularea unei cereri pentru deschiderea procedurii de insolvență. În acest scenariu, ELCEN va solicita și atragerea răspunderii conducerii companiei municipale.

 

ELCEN, LA MOMENTUL ADEVĂRULUI. Sierra Quadrant: Statul român trebuie să ia rapid o decizie în cazul ELCEN

Judecătorul sindic din cadrul Tribunalului București a confirmat planul de reorganizare modificat al ELCEN. După această decizie, statul român are la dispoziție un interval de șase luni pentru a efectua transferul de afacere de așa manieră încât compania ELCEN să rămână în patrimoniul statului român.
 

Noul plan de reorganizare a ELCEN a fost aprobat de Adunarea creditorilor

 

Astăzi, 24.03.2020, în urma votului exprimat în cadrul Adunării creditorilor, planul de reorganizare modificat al ELCEN a fost aprobat cu votul a trei din patru categorii și a 98,4937% din totalul valoric masă credală.

 

ANUNT IMPORTANT - SEDINTA ADUNARII CREDITORILOR ELCEN DIN 24.03.2020

Administrator judiciar al debitoarei ELECTROCENTRALE BUCUREȘTI S.A., Sierra Quadrant filiala Bucureşti S.P.R.L.,

Planul de reorganizare modificat al ELCEN va intra la votul Adunării Creditorilor până la sfârșitul lunii martie

Sierra Quadrant, administratorul judiciar al ELCEN, a înregistrat la Tribunalul București planul modificat de reorganizare a ELCEN, urmând ca acesta să fie supus votului Adunării Creditorilor în termen de 20 de zile de la publicarea în Buletinul Procedurilor de Insolvență a anunțului privind depunerea acestuia la dosararul de insolvență.

ELCEN: Deschiderea procedurii de faliment a RADET nu va duce la sistarea furnizării energiei termice

Deschiderea procedurii de faliment a RADET nu va duce la sistarea furnizării energiei termice de către Elcen, atâta timp cât plata acesteia va fi asigurată de către Primăria Municipiului Bucureşti, potrivit unui comunicat al producătorului de energie.

RADET a solicitat Primăriei Capitalei plata subvenției pentru doar 32% din energia termică livrată de ELCEN

În urma unor investigații declanșate de compania noastră și pe baza probelor pe care le deținem, până la finalizarea redactării actelor pe care le vom înainta organelor abilitate ale statului, suntem în măsură să informăm opinia publică că, în luna iulie 2019, RADET a solicitat Primăriei Municipiului București (PMB) acordarea subvenției doar pentru cantitatea de 36.831,708 Gcal, dintr-un total de 115.339 Gcal livrate de ELCEN care ar fi trebuit să ajungă la populatie.

Cererea de atragere a răspunderii patrimoniale a Primăriei București, în vederea recuperării datoriei înregistrată de RADET către ELCEN, a fost depusă la instanță

La grefa Tribunalului Bucuresti a fost înregistrată cererea de atragere a răspunderii patrimoniale a Primăriei Municipiului București (PMB), prin care se solicită ca instanța să dispună obligarea PMB la plata creanței RADET către ELCEN în cuantum de 3,83 miliarde de lei, conform tabelului definitiv al creanțelor.

Sistarea livrării apei calde în București - analizată de Comitetul Creditorilor ELCEN

Ca urmare a refuzului Primăriei Municipiului București (PMB) de a plăti subvenția către RADET, creanțele curente neîncasate de ELCEN au ajuns la 217,5 milioane lei, din care 110,3 milioane cu scadența de 90 de zile depășită.

În aceste condiții, vă informăm că SIERRA QUADRANT va convoca Comitetul Creditorilor ELCEN, urmând ca aceștia să decidă dacă ELCEN va sista livrarea agentului termic către RADET.

Procesul de insolvență a ELCEN este îngreunat de redactarea cu întârziere a hotărârilor judecătorești de către instanță, în dosarele în care este implicată compania

În ciuda faptului că situația dificilă în care se află sistemul de termoficare din București este de notorietate publică, ELCEN se confruntă cu o nouă problemă, care afectează negativ desfășurarea procesului de insolvență.