Skip to main content
elcen

Termoenergetica și Elcen pot demara procesul de absorbție, esențial pentru rezolvarea problemei apei calde în București

Cele două companii au finalizat cu succes Testul investitorului prudent, respectiv Testul creditorului privat.

Concluziile ambelor proceduri, esențiale pentru mecanismul de preluare a Elcen de către Termoenergetica, au confirmat faptul că cele două entități pot demara procesul de absorbție.

În lipsa acestor teste, obligatorii în cazul în care există tranzacții ce implică active ale statului, era imposibilă obținerea acordului din partea Consiliului Concurenţei, existând de asemenea posibilitatea ca tranzacția să fie considerată ajutor de stat de către Comisia Europeană.

"În acest moment, prin parcurgerea ultimilor pași în vederea obținerii acordului de la Consiliul Concurenței pentru preluarea Elcen de către Primărie, planul de reorganizare a Elcen, aprobat de creditorii noștri, se apropie de final.

Prin această preluare, autoritățile locale și Guvernul au la îndemână toate pârghiile pentru a rezolva cea mai mare problemă a bucureștenilor care trenează de 30 de ani.

Fără integrarea celor două societăți într-o singură entitate, vă asigur că problema apei calde nu va fi rezolvată niciodată. Noi (Elcen) avem în continuare de recuperat sute de milioane de lei de la Termoenergetica, la fel cum se întâmpla pe vremea RADET. Deci, o simplă schimbare de nume, fără o abordare integrată a situației, nu a rezolvat nimic.

Primăria și-a exprimat dorința de a prelua Elcen, creditorii noștri au fost de acord cu planul de reorganizare, avem testele gata și nu văd niciun motiv să nu primim și acordul Consiliului.

Așadar, pot să afirm fără dubii că, din acest moment, bucureștenii mai așteaptă doar decizia politică. Sper sa vină cât mai repede.", a declarat Ovidiu Neacșu, partener fondator Sierra Quadrant.